rijles in je eigen tempo

Rijles auto

Om te kunnen gaan rijlessen moet je  minimaal 16,5 jaar zijn.

De rijlessen worden gegeven in handgeschakeld auto’s of in “automaten”  afhankelijk van jouw keus.

Je wordt bij je eerste rijles opgehaald op een afgesproken adres en in principe (afhankelijk of je daarvoor al gereden hebt) naar een parkeerplaats of open ruimte gebracht. Hier maak je kennis met de auto en de stuurtechnieken. Afhankelijk van de beschikbare tijd en vorderingen met het stuur, kunnen we een begin maken met het wegrijden. Daarnaast ook met het remmen, tot stilstand komen en misschien wel met doorschakelen!

Omdat iedereen uniek is zullen de rijlessen er ook voor iedereen anders uitzien. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je in de eerste les “alles” al tegelijkertijd moet kunnen. Je wordt netjes begeleid en waar nodig ondersteund in je handelingen.
Je komt tenslotte leren autorijden, dus we verwachten dan ook niet dat je het al kan. Het is dus absoluut geen schande als je er niets van bakt. Wij zullen het je uiteindelijk moeten gaan leren en dat gaat in jouw eigen tempo.

Zie hier een voorbeeld van hoe een eerste rijles er uit kan zien:Mocht het nou om wat voor reden dan ook niet willen lukken om in een handgeschakelde auto te leren/kunnen rijden? Dan heb je dus ook de keus om het eens in de “automaat” te proberen om vervolgens hiermee ook verder te gaan. Ook dit is geen schande, zoals velen onterecht denken. Het gaat er tenslotte om dat je zelf veilig van A naar B kunt gaan. In een automaat is de aandachtsverdeling beter omdat je het schakelen op de verschillende verkeersmomenten achterwege kunt laten.

In principe volg je de rijlessen bij 1 vaste rij-instructeur. Bij ziekte en/of verlof zou er een andere instructeur ingezet kunnen worden om de lessen toch zoveel mogelijk door te laten gaan. Het kan voorkomen dat het toch om een of andere reden niet helemaal lekker gaat tussen jou en de instructeur. In dat geval moeten we daarover kunnen praten en misschien wel wisselen van instructeur. Dit zal vrij weinig van toepassing zijn, maar indien nodig en mogelijk kan dit dus wel geregeld worden.

De benodigde lessen kun je natuurlijk per les contant afrekenen in de auto. Hier gelden dan de losse lestarieven voor.

Je kunt er ook voor kiezen om een pakket lessen te nemen die je dan vooraf afrekent. Dit doe je door de factuur die je dan krijgt over te maken op onze rekening. De instructeur zit dan ook met zo min mogelijk contant geld in de auto (veiligheid). In ruil voor de vooruitbetaling krijg je daarom een korting op de pakketprijzen.

Het voordeel van een pakket is dat je dan sowieso niet kunt “vergeten” te pinnen en zijn de lessen bijna op dan krijg je weer de mogelijkheid om lessen bij te “bestellen”.

Laat een berichtje achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor nadere informatie.

Wat onze leerlingen over ons zeggen

Christian

Hendrik Ido Ambacht

“Het is een rijschool waar je zeker bent, dat je goed geholpen wordt met het…

Sander

Hendrik Ido Ambacht

“Uitstekende ervaring. Alles wordt goed uitgelegd en je krijgt stapje voor stapje nieuwe dingen geleerd….

Manon

Dordrecht

“Heel fijn. Zij voelt haarfijn aan hoe je in de lessen zit. Streng genoeg om…