rijles voor iederen

Aangepast rijden

Rijles voor iedereen

Zou het niet heerlijk zijn wanneer u zelfstandig naar uw werk of opleiding kunt gaan? Mobiliteit beperking daarin geen obstakel hoeft te zijn? Wij kunnen vrijwel iedereen een passende rijopleiding bieden. Ieder mens is uniek en waardevol en dat is precies waarom wij het zo belangrijk vinden om aandacht te hebben voor de persoonlijke situatie van iedere kandidaat. Door middel van verschillende aanpassingen helpen wij u graag (weer) op weg!

Hoe kan UNA Rijvaardig u helpen?

UNA Rijvaardig bestaat sinds 1996 en is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Onze rijinstructeurs hebben al vele jaren ervaring met het verzorgen van persoonlijke rijlessen voor het autorijbewijs. Behalve de reguliere rijlessen in onze schakelauto’s, bieden wij nu ook rijlessen aan in "aangepaste" auto. Deze rijlessen vinden plaats in onze automaat, de milieuvriendelijke Hyundai Kona Hybride. Deze auto is op verschillende vlakken persoonlijk aanpasbaar.

Handbedrijfsrem en Handgas
De handbedrijfsrem  en handgas bieden uitkomst wanneer u niet voldoende kracht in uw benen/voeten heeft of uw benen/voeten niet meer kunt gebruiken. De reguliere rem en gaspedaal zijn inklapbaar, waardoor u meer ruimte heeft bij uw voeten en comfortabel kunt zitten/rijden. Deze handbedrijfsrem en handgas worden met de rechterhand bediend

Gaspedaal links
Wanneer u in het rechterbeen minder kracht heeft, kunt u dankzij een aangepast gaspedaal aan de linkerkant met uw linker voet gas geven. U remt dan ook met uw linker voet.

Verlengde richtingaanwijzer
Indien u minder of geen kracht heeft in uw linkerhand of –arm, of uw linkerarm niet heeft, kunt u gebruik maken van de rechts verlengde richtingaanwijzer. Zo kunt u richting aangeven met uw rechterhand.

* Woont u niet in de buurt en wilt u toch gebruik maken van onze aangepaste auto? Neem dan vooral contact met ons voor meer informatie.

Wat onze leerlingen over ons zeggen

Christian

Hendrik Ido Ambacht

“Het is een rijschool waar je zeker bent, dat je goed geholpen wordt met het…

Sander

Hendrik Ido Ambacht

“Uitstekende ervaring. Alles wordt goed uitgelegd en je krijgt stapje voor stapje nieuwe dingen geleerd….

Manon

Dordrecht

“Heel fijn. Zij voelt haarfijn aan hoe je in de lessen zit. Streng genoeg om…