rijles voor iederen

Aangepast rijden

Rijles voor iedereen

Zou het niet heerlijk zijn wanneer u zelfstandig naar uw werk of opleiding kunt gaan? Mobiliteit beperking daarin geen obstakel hoeft te zijn. Wij kunnen vrijwel iedereen een passende rijopleiding bieden. Ieder mens is uniek en waardevol en dat is precies waarom wij het zo belangrijk vinden om aandacht te hebben voor de persoonlijke situatie van iedere leerling. Door middel van verschillende aanpassingen helpen wij u graag (weer) op weg!

Hoe kan UNA Rijvaardig u helpen?

UNA Rijvaardig bestaat sinds 1996 en is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Onze rijinstructeurs hebben al vele jaren ervaring met het verzorgen van persoonlijke rijlessen voor het autorijbewijs. Behalve de reguliere rijlessen in onze schakelauto’s, bieden wij nu ook aangepaste rijlessen aan. De aangepaste rijlessen vinden plaats in onze automaat, de milieuvriendelijke Toyota Auris Hybride. Deze auto is op verschillende vlakken persoonlijk aanpasbaar.

Handbedrijfsrem
De handbedrijfsrem biedt uitkomst wanneer u niet voldoende kracht in uw benen heeft. De reguliere rem is inklapbaar, waardoor u meer ruimte heeft bij uw benen en comfortabel kunt rijden.

Handgas
Ook wanneer u aan beide benen beperkt bent, kunt u auto rijden. Wij monteren dan een speciale gashendel die u met uw rechterhand kunt bedienen.

Gaspedaal links
Wanneer u in het rechterbeen minder kracht heeft, kunt u dankzij een  aangepast gaspedaal met uw linkerbeen gas geven. U remt ook met uw linkerbeen.

Verlengde richtingaanwijzer
Indien u minder of geen kracht heeft in uw linkerhand of –arm, kunt u gebruik maken van de verlengde
richtingaanwijzer. Zo kunt u richting aangeven met uw rechterhand.

* Woont u niet in de buurt en wilt u toch gebruik maken van onze aangepaste wagen? Neem dan vooral contact met ons voor meer informatie.

Wat onze leerlingen over ons zeggen

Christian

Hendrik Ido Ambacht

“Het is een rijschool waar je zeker bent, dat je goed geholpen wordt met het…

Sander

Hendrik Ido Ambacht

“Uitstekende ervaring. Alles wordt goed uitgelegd en je krijgt stapje voor stapje nieuwe dingen geleerd….

Manon

Dordrecht

“Heel fijn. Zij voelt haarfijn aan hoe je in de lessen zit. Streng genoeg om…